Siden sidst

10/01/23

Siden sidst

Det var nogle hårde måneder efter lejelmålet i Nygade blev opsagt, for hvad skulle jeg så? Drømmen om at åbne Rustik et nyt sted, ville både være en sats og hvordan skulle konceptet så være? Skulle Rustik overhovedet åbne igen eller skulle jeg noget helt andet? Så mange spørgsmål og nærmest ingen svar. Jeg havde dem vitterligt ikke!

Måske jeg bare var træt? Udkørt og opgivende? Men én ting kom jeg frem til og det var at Rustik by Tved ikke var et overståeet kapitel.

 

Rustik ved fjorden

Jeg havde haft fjordcenteret i tankerne flere gange og Peter Byskov var som altid, nem at tale med og kort efter var der en plantegning klar og håndværkerne rykkede ind. Månederne gik med istandsættelse og jeg vil sige jeg nok aldrig bliver fan af spartle og maler arbejde, men vi kom i mål og jeg var klar til at åbne d. 22.07.22.

Jeg er kommet rigtig godt på plads i den nye butik og det er virkelig skønt, at være i gang igen.

Jeg er flyttet lidt væk fra midtbyen, men jeg har fået en større butik og et kontor, så jeg kan betjene kunder og være på webshoppen samtidig. Ærligt, så er det underligt “kun” at have en butik og webshop. Før gik der rigtig meget tid med vagtplaner, køkkenet og caféen. Nogen gange forstår jeg slet ikke, hvordan jeg nåede det hele – det gjorde jeg sikkert heller ikke, men jeg føler pludselig, jeg har tid nu. Nok tid. Tid til det jeg allerbedst kan lide at arbejde med og endnu vigtigere min familie.

Det har været godt med en lukket periode. Nok en nødvendighed. Man får tid til at reflektere over tingene og jeg har fundet ud af, hvad der er vigtigt for mig.

Det er ikke et nyt kapitel, men et fortsat kapitel og det er ingen hemmelighed, at det er med sommerfugle i maven. Ny lokation uden for byen, ingen café, en hård Corona periode der skal indhentes og nu inflation med rigtig mange prisstigninger. En kunde, sagde forleden, “Du er godt nok modig”. Og ja, det kan man vel godt sige. Men hvis man ikke prøver, finder man heller aldrig ud af, om det kan lykkes. Jeg synes nu heller ikke jeg rammer de allerbedste tidspunkter, at åbne på, men siger man ikke at modgang gør stærkere? Det vælger jeg at tro på. Jeg ved at der skal arbejdes hårdt og at det kræver en stor portion vilje, selvstændighed, stædighed og tålmodighed. Hvor der er vilje er der vej, men der var slet ingen vej foruden alle jer, der kommer forbi min butik eller på webshoppen. Jeg er utrolig taknemlig for jeres evige støtte og opbakning!

 

Åbningstider

Butikkens åbningstider er faste nu. Jeg prøvede lidt forskelligt de første uger, da jeg jo gerne vil have åbent, på de rigtige tidspunkter og det er selvfølgelig når der er flest kunder. Det har aldrig været planen med “fuldtids” åben, så tiderne er nu: Onsdag og torsdag fra 11.00-17.00, fredag 11.00-18.00 og lørdag fra 10.00-13.00. Jeg er altid i butikken, men måske du også møder Sandie og Isabella. De står nemlig altid klar til at hjælpe mig. 2 skønne piger, som har været med fra start i det gamle Rustik.

 

Mentor

Rigtig mange spørger hvad jeg laver ud over at have åbent og det kan jeg godt forstå. Fordi hvad laver jeg egentlig udover at være kæreste til Jesper, mor til 3 og passe min butik? Der følger rigtig mange opgaver med at være selvstændig og der følger endnu flere alsidige opgaver med, når man vælger ikke at have mange ansatte. Jeg laver selv alt content og marketing på tværs af alle kanaler, udvikler rustikbytved.dk i form af layout, produktoprettelse og blogindlæg. Besvarer kundeservice, koordinering og indkøb af produkter og nye brands, planlægning af events og messer, fakturering og bogføring, prismærkning af nye varer, leverandørmøder osv.

Jeg prøver at nå mest muligt i de åbne timer, da jeg i de lukkede timer; mandag, tirsdag og inden butikken åbner kl 11.00 de andre dage, arbejder som SoMe mentor for andre virksomheder og iværksættere. Det lyder måske voldsomt, men fordelen ved at være selvstændig er netop, at jeg selv kan planlægge min tid. Mentortimerne bookes ind i min kalender, så det er altid muligt at planlægge mest muligt.

Planen har altid været at kombinere det jeg brander for at lave og foruden min butik, er det virkelig at hjælpe andre iværksættere med deres sociale medier. For både mig og familien er det en rigtig god kombination og jeg håber det kan forsætte sådan.

 

Brands

Der kommer løbende nyheder i butikken og de sidste par måneder har vi kunne byde The Mallows, Handmade by Marle, Bongusta, LSH Keramik, Ib Laursen og Nordal Interiør velkommen til Rustik by Tved. Jeg prøver at holde mig opdateret på de sociale medier og deltager på messer, så jeg altid kan have det nyeste i butikken. Jeg har mange leverandører og kan kun have et lille udvalg hjemme fra alle, men det er altid muligt at bestille i butikken, hvis man søger noget bestemt.

 

Andre tiltag & SoMe

Jeg har nok lidt en krøllet kreativ hjerne, som aldrig holder helt fri og altid er fuld af gode idéer. Det er ikke altid en fordel, men af og til kommer der noget godt ud af det. Bla. Rustik by Tved.

Især under Corona, må man sige det var en fordel. Jeg måtte sadle om mange gange og jeg er omstillingsparat, når det er nødvendigt, men jeg sover så heller ikke godt, før jeg har fundet en løsning. Den gang var løsningen take away og livesalg. Og som i ved prioritere jeg at være på de sociale medie. Det tager meget tid, men ærligt, så er det en nødvendighed. Både den gang og nu. Det er min måde at nå ud til jer og holde live i butikken. Man ser desværre en tendens til at der bliver handlet mindre i de fysiske butikker, så vejen frem for mig er helt klart mine sociale medier. Her kan jeg både være social med jer og være kreativ via opslag og videoer.

I efteråret afholdte vi konfirmationsevent og Rustik lotteri. Her i foråret deltager jeg i Bolig og livsstilsmessen i Rofi d. 3.-4. februar og så kan jeg også afsløre der kommer et par livesalg snart igen.

 

Det blev en lidt længere opdatering herfra, så jeg vil slutter af med at sige tak fordi du læser med, tak fordi du følger med, tak for likes, delinger og kommentarer og ikke mindst fordi du handler hos Rustik by Tved.

Kh Jannie Tved

Rustik by Tved · CVR 41684860